Előfizetői tartalom

383-ig gyengült a forint

Portfolio
Hétfőn a régiós devizákkal együtt a forint is csak néhány órára tudott gyengülni az euróval szemben, noha a dollár kitartóan erős a Fed további kamatemeléseivel kapcsolatos piaci várakozások miatt. A jelek arra utalnak, hogy igencsak védi a forintot a kiugróan magas magyar jegybanki kamatkörnyezet, amelynek egyelőre fenntartását tegnap is megüzente az MNB az inflációs kockázatok miatt. Ma aztán a kormányzati üzenetek mellett (500 ezer új külföldi munkavállalóra van szükség, 1000 milliárdra emelte vállalati hitelprogramot a kormány) szinte meg se mozdult a forint: a reggeli átmeneti gyengülsi hullám után végig a 379 körüli szinten maradt az euróval szemben. A jelek szerint a devizapiaci befektetők idehaza és külföldön is kivárnak a péntek délutáni kulcsfontosságú amerikai munkaerőpiaci adatok előtt, igaz közben idehaza a kötvényaukciók megint gyengén sikerültek, de az állampapírok másodpiacán csak kis hozamemelkedés történt.

2023. március 09. 21:31 Megosztás 383-ig gyengült a forint Egész nap viszonylag stabilan tartotta magát a forint az euróval és a dollárral szemben is, azonban az esti órákra gyengülni kezdett a hazai fizetőeszköz. Az euróval szembeni jegyzés a korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés