Előfizetői tartalom

Tovább halmozza a veszteségeket a forint

Portfolio
Napon belül a régiós devizák közül kiugróan nagy, több mint 12 egységnyi, 3% feletti esést okozott a hétfői kereskedésben a forintnál az amerikai bankcsődökről szóló híráramlás, mivel a nagyon borús nemzetközi befektetői hangulati tényezőkre rátettek magyarspecifikus tényezők is. Az euró jegyzései 393 fölé ugrottak, a dolláré 368-ig, az OTP részvényárfolyama 11%-os szakadásban is járt, nagy hullámzások mellett. Mindez azután történt, hogy a Silicon Valley Bank és a Signature Bank csődje után az amerikai hatóságok összehangolt intézkedéseket és nyugtató üzeneteket mondtak, a Fed kamatpolitikájának várható komoly változása pedig rendkívüli hozamesést okozott a legtöbb állampapír piacon, így ez még a magyar kötvényhozamokat is süllyesztette.

2023. március 13. 21:34 Megosztás Minimálisan erősödött a forint Késő estére a forint enyhén erősödött a korábbi veszteségeihez képest, de az euróárfolyam így is a 392,9-392,7 közötti sávba ragadt, ami még mindig 10 egység feletti napon belüli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés