Előfizetői tartalom

Bankcsődök az Egyesült Államokban, de a dollár meg sem rezdül, miért?

Portfolio
Miközben a tengerentúli részvény- és kötvénypiacon jókora felfordulást okoztak az Egyesült Államok bankcsődjei, a dollár-euró árfolyam meglepően stabil maradt. Egy kis dollárgyengülés láttunk ugyan, de ennek mértéke alig volt nagyobb, mint a szokásos napi volatilitás. AZ ING szakértői szerint az árfolyam a kockázatkerülő hangulat miatt nem kúszott magasabbra, a csökkenő kamatvárakozások és a "safe-haven" hatás kioltják egymást.

Két amerikai bank, az SVB és a Signature közelmúltbeli csődje érthető módon a Fed szigorítási kilátásainak jelentős átértékelését váltotta ki. Ennek következtében a kétéves EURUSD swap-kamatlábak közötti különbség 2021 októbere óta most a legkisebb - hívják fel a figyelmet az ING közgazdászai, akik szerint emiatt az euró-dollár árfolyamnak lényegesen magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés