Előfizetői tartalom

Rákapcsolt a forint, de aztán megint visszaütötték

Portfolio
Ritkán látható zuhanással zárta a hétfői napot a forint az euróval szemben 394 körül az amerikai bankszektorral kapcsolatos aggodalmak miatt és kedden délelőtt további forintesés alakult ki 396-ig, majd jött egy nagyobb forinterősödés, de ez elakadt 388 körül, és 390 fölé visszagyengült. A délutáni amerikai inflációs adat a vártnak megfelelő lett, ami a dollárnál nem okozott komolyabb kilengést, és egyúttal a piaci szereplők továbbra is azon tanakodnak, hogy a Fed mit lép az inflációs és a pénzügyi stabilitási kockázatok együttese mellett, így várhatóan továbbra is ez a dilemma rángatja majd a részvény-, kötvény- és devizaárfolyamokat világszerte.

2023. március 14. 22:13 390-nél tér pihenőre a forint A keddi nagy csapkodás után (hiszen a 387,8 és a 396,3 közötti széles tartományt bejárta ma a forint az euróval szemben) 390 közelében tér pihenőre a magyar fizetőeszköz az euróval és 363-nál a dollárral szemben. Ez azt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái