Előfizetői tartalom

Nagy esésből próbál feltápászkodni a forint

Portfolio
Csütörtök estig hatalmas, mintegy 20 egységnyi forintszárnyalás következett be az euróval szemben hétfő reggelhez képest, a Fed-döntés miatt hanyatló dollárral szemben pedig ez közel 30 egységet is elért, de aztán a csütörtök este érkezett, elvileg kedvező EU-forrásos hír után is gyengüléssel kezdett pénteken a forint. Ezután pedig a délelőtti kereskedésben szakadni kezdett a forint a meredeken romló külpiaci hangulatban, mert megint komoly aggodalmak törtek elő az európai bankszektorral kapcsolatban, ez pedig háttérbe szorította az egyébként vártnál kedvezőbb februári beszerzésimenedzser-indexekkel kapcsolatos adatközléseket is. A piac fókuszába most a Deutsche Bank került, amelynek részvényárfolyama 10% feletti mínuszba zuhant, a csődkockázat elleni biztosításának ára pedig rekordmértékben ugrott tegnap és ma még tovább emelkedett. A délutáni kereskedésben kissé javult a külpiaci hangulat és a forint is valamelyest erősödni tudott.

2023. március 24. 17:24 Megosztás Visszaerősödött valamennyit a forint, miközben megmaradtak a piaci aggodalmak A forint a péntek kora esti kereskedésre jórészt ledolgozta a délelőtt elszenvedett komolyabb esését, az euró jegyzése 385 közelébe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés