Előfizetői tartalom

Zajlik a húsvéti nagybevásárlás a forint piacán

Portfolio
A kedd esti esés után szerdán újra erőre kapott a forint a viszonylag nyugodt külpiaci hangulatban, illetve magas magyar jegybanki kamatszint mellett, és így az euróval szemben 375-ig, a dollárral szemben 343-ig jutott, előbbi egyhavi, utóbbi egyéves forintcsúcsot jelent. A húsvéti ünnepek miatt pénteken és jövő hétfőn munkaszüneti nap lesz Magyarországon, de ezzel együtt is megérkezik pénteken délután az Egyesült Államokból az átfogó munkaerőpiaci adat, ami a Fed kamatpolitikájára és így a globális pénz- és tőkepiacokra is kiemelt hatással lehet, egyúttal pedig kockázatot jelent a forintbefektetők számára az alacsony likviditású piaci körülmények között. Az elektronikus bankközi kereskedés ugyanis mindkét napon folytatódni fog.

2023. április 05. 19:36 Megosztás Tartja magát a forint A forint az esti órákban is 376 körül maradt az euróval szemben. EUR/HUF árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés