Előfizetői tartalom

Megbillent a forint a kiszivárgó amerikai szankció hírére

Portfolio
A vártnál kevésbé csökkent a magyar infláció márciusban, sőt a maginfláció gyorsult, és erre első reakcióként minimális gyengüléssel reagált a forint szerda reggel, de később korrigált. Az adat szerkezetének mélyebb értelmezése mellett a piac most arra várt, hogy milyen lépést jelent be ma délután az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége Magyarországgal, illetve a magyar kormánnyal szemben. A sajtótájékoztatót követően úgy tűnik, hogy a nagyobb faktor a forint szempontjából a dollár gyengülése a vártnál jobb amerikai inflációs adat után, így erősödik a hazai fizetőeszköz a szerdai kereskedésben.

2023. április 12. 21:28 Megosztás Kis mozgások Érdemi mozgások már nem látszanak a forint piacán szerda este, az elmúlt órákban csak mérsékelt elmozdulást mutatott a hazai fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Az euróval szemben 373,4-nél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés