Előfizetői tartalom

Megbillent a forint a kiszivárgó amerikai szankció hírére

Portfolio
A vártnál kevésbé csökkent a magyar infláció márciusban, sőt a maginfláció gyorsult, és erre első reakcióként minimális gyengüléssel reagált a forint szerda reggel, de később korrigált. Az adat szerkezetének mélyebb értelmezése mellett a piac most arra várt, hogy milyen lépést jelent be ma délután az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége Magyarországgal, illetve a magyar kormánnyal szemben. A sajtótájékoztatót követően úgy tűnik, hogy a nagyobb faktor a forint szempontjából a dollár gyengülése a vártnál jobb amerikai inflációs adat után, így erősödik a hazai fizetőeszköz a szerdai kereskedésben.

2023. április 12. 21:28 Kis mozgások Érdemi mozgások már nem látszanak a forint piacán szerda este, az elmúlt órákban csak mérsékelt elmozdulást mutatott a hazai fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Az euróval szemben 373,4-nél, míg a dollárral szemben 340,7-nél járunk....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái