Előfizetői tartalom

Szép csendben Kína a dollár vesztére tör, de kudarcot vallhat

Portfolio
A jüan fokozatosan egyre elfogadottabbá válik a nemzetközi fizetésekben, egyre több kétoldalú megállapodásban állapodnak meg jüanfizetésekről Kínával, ami megalapozza a domináns amerikai dollárral párhuzamosan működő kereskedelmi rendszert. Bár a jüan valószínűleg nem fogja globálisan felváltani az amerikai valutát, de a lépések máris egy új kereskedelmi architektúra kialakulását eredményezik, különösen mivel Oroszországnak a nyugati fizetési rendszerek nagy részéből való kiszorulása felgyorsította az alternatívák előretörését.

A kínai jüan valuta egyre szélesebb körben elfogadottá válik a nemzetközi fizetésekben, és elemzők szerint ez megteremtheti egy, a domináns amerikai dollárral párhuzamosan működő kereskedelmi rendszer alapjait. A közelmúltban először márciusban több Kínával folytatott, határokon átnyúló tranzakciót bonyolítottak le jüanban, mint dollárban, és Argentína bejelentette...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái