Előfizetői tartalom

Szép csendben Kína a dollár vesztére tör, de kudarcot vallhat

Portfolio
A jüan fokozatosan egyre elfogadottabbá válik a nemzetközi fizetésekben, egyre több kétoldalú megállapodásban állapodnak meg jüanfizetésekről Kínával, ami megalapozza a domináns amerikai dollárral párhuzamosan működő kereskedelmi rendszert. Bár a jüan valószínűleg nem fogja globálisan felváltani az amerikai valutát, de a lépések máris egy új kereskedelmi architektúra kialakulását eredményezik, különösen mivel Oroszországnak a nyugati fizetési rendszerek nagy részéből való kiszorulása felgyorsította az alternatívák előretörését.

A kínai jüan valuta egyre szélesebb körben elfogadottá válik a nemzetközi fizetésekben, és elemzők szerint ez megteremtheti egy, a domináns amerikai dollárral párhuzamosan működő kereskedelmi rendszer alapjait. A közelmúltban először márciusban több Kínával folytatott, határokon átnyúló tranzakciót bonyolítottak le jüanban, mint dollárban, és Argentína bejelentette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés