Előfizetői tartalom

Éles fordulat a forintnál, egyéves csúcsról ütötték le

Portfolio
A viszonylag kedvező nemzetközi befektetői hangulatban, kiugróan magas magyar kamatszint mellett egyre erősebb szintekre kapaszkodott a forint az utóbbi napokban, sőt csütörtökön reggel átmenetileg bő egyéves csúcsra ért 369,5-nél az euróval szemben, de aztán éles fordulattal esett. Ebben technikai szintek mellett szerepe lehet annak is, hogy az amerikai adósságplafonnal, konkrétan államcsőddel kapcsolatos piaci és politikai aggodalmak egyre inkább előtérbe kerülnek, és a dollár hirtelen erősödött a főbb devizákkal szemben, ami általában kedvezőtlen a forint számára is.

2023. május 11. 19:08 Megosztás Fordulat a forintnál Megfordult az elmúlt órákban a forint, tegnap 369, ma pedig már 372 közelében is álltak a jegyzések az euróval szemben. Az USDHUF-ban még látványosabb a fordulat, csak ma 3,6 egységet gyengült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés