Forint Euro
Deviza

Itt az újabb éves csúcs: kedden sem nyugszik a forint

Portfolio
Hétfőn idei csúcsára erősödött a forint, azonban továbbra sem tud komolyabb lendületet venni. Az euró jegyzése változatlanul 370 körül jár, egyelőre nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy letörte ezt a szintet a forint.

Távol a csúcstól

Az esti órákra a mozgások mértéke lecsökkent a forint piacán, a napon belüli csúcstól pedig távolabb került a jegyzés, így jelenleg 368,5-nél vagyunk az euróval szemben. Egy dollárért közben 339,1 forintot kell fizetni, ez nagyjából 1 forintra van a nap közben elért éves csúcstól.

eurhuf0516

Itt az új forintcsúcs

Kedd délután ismét nekirugaszkodott a forint, egészen 368,2-ig esett, amivel ismét tavaly április óta nem látott szintet nézett meg. Persze az erősödés így is inkább jelképes, csak 0,1 százalékos ma.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Nem volt meg a nagy áttörés, még mindig 370 körül a forint

Kedd reggel 370-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,2 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából tegnap estéhez képest. Hétfőn 369 alatt is járt a magyar deviza, ezzel tavaly április óta nem látott szintet láthattunk. Azonban a jelek szerint továbbra sem tud innen jelentősen eltávolodni. Ahogy tegnapi technikai elemzésünkben már utaltunk rá, a következő napok kulcsfontosságúak lehetnek a forint szempontjából, hosszabb távon eldőlhet az irány részben attól függően, folytatódik-e a dollár elmúlt időszakban látott erősödése. Egyelőre elsősorban a nemzetközi hangulattól várhatunk komolyabb impulzust a forint piacán, itthon a jövő keddi kamatdöntésre figyelhetnek majd elsősorban a befektetők. A dollárral szemben most 340,4-nél járunk, míg az angol font 424,4 forintba kerül.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is alig mozdult kedd reggel az euróval szemben. A feltörekvő piacon a török líra 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett, így továbbra is viszonylag olcsón megúszta a vasárnapi elnökválasztást követő időszakot. Az orosz rubel közben szintén minimális gyengülést mutat a dollár ellenében.

Említettük már, hogy s forint szempontjából is kulcsfontosságú lehet az euró-dollár árfolyam mozgása a következő napokban. Az utóbbi időszakban az amerikai deviza korrigált kicsit a korábbi gyengülés után, most 1,0868 körül jár a jegyzés a korábbi 1,10 feletti árfolyam után. A japán jen 0,15 százalékkal erősödött a dollárral szemben, az angol font viszont fél százalékos gyengüléssel kezdi a napot.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Címlapkép: Getty Images

balaton balatonfüred
koszovó szerbia feszültség nato biztonsági erők
erdogan beszédet mond
zelenszkij public domain
orosz ukrán háború moszkva páncélos btr
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Sales manager

Sales manager

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport
2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
penz-10-ezer-forint