Előfizetői tartalom

Tovább zuhan a líra, nincs ami megállítsa

Portfolio
Esik a török líra árfolyama miután a választások második fordulójában Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő államfő legyőzte riválisát Kemal Kilicdaroglut. Erdogan a voksok több mint 52 százalékát szerezte meg, ellenfele 48 százalék alatt teljesített. Az eredmény megerősítheti Erdogant abban, hogy eddig vitt gazdaságpolitikai irány helyes, hiszen a szakértők régóta mondogatják neki, hogy a kamatcsökkentések erőltetése, a zuhanó líra mellett vágtató infláció, a negatív tartományba eső nettó jegybanki tartalékok, nem fenntartható utat jelentenek, de eddig mégsem lett óriási baj.

2023. május 29. 20:44 Megosztás A líra a nap végére 0,6 százalékkal gyengült a dollárhoz képest A választások eredményére romló török fizetőeszköz nem tudott szépíteni napközben, 20,1 líráig gyengült a dollárhoz képest. USD/TRY árfolyamának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés