Előfizetői tartalom

Ugrik a forint, szakad tovább a líra

Portfolio
Sűrű négy nap előtt áll a forint magyar és nemzetközi makroadatok szempontjából, illetve technikai elemzési szempontból is, mert még mindig a négyéves trendvonal letörése határán áll az euróval szemben, de közben egyre erősebb az ellenszél. Az amerikai adósságplafon vita rendezése mellett ugyanis még tovább tolódott felfelé az amerikai kamatpálya-várakozás, így a befektetők június közepére még egy Fed-kamatemelést várnak, és emiatt a dollár rendületlenül erősödött kedd reggelig az eurróval szemben, ez pedig általában nem szokott jót jelenteni a forintnak. Kedd délelőtt aztán elkezdett gyengülni a dollár, ez pedig a forintnak is jót tett: az euróval szemben 370-ig ugrott, a dollárral szemben 345,5-ig, közben viszont a török líra szakad tovább a hétvégi elnökválasztási eredmények hatására.

2023. május 30. 18:09 Megosztás Stabil az árfolyam kora este Röviddel 18 óra után 370,3-as szint körül áll az euró/forint kurzus. Korábban a 370-es árfolyam alatt is járt a jegyzés. EUR/HUF árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés