Előfizetői tartalom

Nagyon régen volt ennyire jó sora a brit devizának

Portfolio
A font az elmúlt hat hónap legnagyobb heti emelkedése felé tart, amit a gazdasági adatok és a jegybanki kamatdöntések sorozata okozott. A valuta április óta a legmagasabb szintet érte el 1,279 dolláron, 1,72%-kal emelkedett hétfő óta. Elemzők a font dollárral szembeni erősödését olyan tényezőknek tulajdonítják, mint például a brit bérek vártnál gyorsabb emelkedése, ami miatt a befektetők további kamatemeléseket várnak a Bank of Englandtől. Emellett a vártnál magasabb heti munkanélküliségi kérelmekről szóló amerikai gazdasági adatok is a dollár ellen hatottak, ami további támogatást nyújtott a font sterlingnek.

A brit font az elmúlt hat hónap legnagyobb heti emelkedése felé tart a gazdasági adatokkal és a jegybanki kamatdöntésekkel teli hetet követően - számol be elemzésében a Reuters. A Bank of England (BoE) jövő heti monetáris politikai ülésének közeledtével a font hétfő óta 1,72%-kal emelkedett, és április óta a legerősebb szintre, 1,279 emelkedett a dollárral szemben. GBP/USD...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái