Előfizetői tartalom

Nehéz hete volt az orosz rubelnek, de stabilizálódni látszik a jegyzés

Portfolio
A rubel pénteken 84-es szint közelében stabilizálódott a dollárral szemben azután, hogy a héten nagyobb mozgásokat mutatott. Tavaly orosz valuta több mint 14 hónapos mélypontra esett a geopolitikai kockázatok és a korlátozott devizakínálat miatt. A rubel érzékenysége az éles kilengésekkel szemben megnőtt, amióta Moszkva ellen nyugati szankciókat vezettek be az ukrajnai katonai hadjárat miatt, és kevesebb külföldi befektető tudott hozzáférni az orosz piacokhoz. Oroszország romló külkereskedelmi adatai, az exportőrök korlátozott devizakínálata és az erős belföldi devizakereslet mind rontják a rubel kilátásait.

Június 16-án az orosz rubel 84-es szint közelében mozgott az amerikai dollárral szemben, ezzel némileg stabilizálódott. A rubel a geopolitikai kockázatok és a korlátozott devizakínálat miatt nyomás alatt volt. Szerdán a jegyzés 85,03-as szinttel a 2022. áprilisi mélypontra zuhant. USD/RUB árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Devizapárok, indexek, árutőzsdei...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái