Előfizetői tartalom

Jerome Powell nem félti a dollár vezető státuszát

Portfolio
Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke bizakodását fejezte ki, hogy az amerikai dollár megtartja a világ tartalékvalutájának státuszát, feltéve, hogy az országban a demokratikus intézmények és a jogállamiság sértetlen marad - írja a Reuters. Annak ellenére, hogy a dollár részesedése a hivatalos devizatartalékokból 2022 negyedik negyedévében 20 éves mélypontra, 58%-ra esett vissza, Powell kiemelte, hogy egyetlen más ország sem egyesíti az olyan jellemzőket, mint a jogállamiság, az árstabilitás, az erős demokratikus intézmények és a nyitott tőkeszámlák.

Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke nemrégiben kifejezte meggyőződését, hogy az amerikai dollár továbbra is a világ tartalékvalutája marad, amíg az Egyesült Államokban fenntartják a demokratikus intézményeket és a jogállamiságot. Powell a képviselőház pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottsága előtt tartott beszédében hangsúlyozta a dollár globális tartalékvaluta...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái