Előfizetői tartalom

Egyre jobban zavarja Kínát a gyenge jüan

Portfolio
Kína központi bankja a vártnál erősebb kereskedési sávot szabott meg kedden a renminbire, és az állami bankok dollárt adtak el a jüan ellenében, jelezve, hogy a valuta gyors csökkenése egyre kellemetlenebbé válik. A jüan két hónap alatt mintegy 4%-ot esett a dollárral szemben a fogyasztói bizalom lanyhulása és a gyenge ingatlanpiac miatt.

A kínai központi bank lépéseket tett a jüan erősítése érdekében, a vártnál erősebb kereskedési sávot állapított meg a valutának, és dollárt ellenében vásárolta azt, hogy megakadályozza a gyengülést - írja a Reuters. A jüan két hónap alatt mintegy 4%-ot esett a dollárhoz képest a fogyasztói bizalom gyengülése és a küszködő ingatlanpiac miatt. Az állami bankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés