Előfizetői tartalom

Trükkösen nyúlt fő fegyveréhez a japán jegybank, meg is kavarta ezzel a befektetőket

Portfolio
A váratlanul magas infláció miatt, a nagyobb rugalmasság jegyében, akár 1%-ig is engedi emelkedni a 10 éves államkötvény hozamát a japán jegybank az eddigi 0,5% helyett – ezt jelentette be trükkösen ma reggel a távol-keleti intézmény, de a bejelentések tartalma megkavarta a befektetőket, ami jelentős volatilitáshoz vezetett a japán eszközárakban, és ez világszerte éreztethette hatását.

Júliusban a várt 2,9% helyett 3,2% lett a japán infláció év/év alapon, sorozatban immár harmadik hónapja, a maginfláció pedig 4%-ra visszagyorsult a 3,7%-os piaci várakozások helyett, ami így 41 éves csúcsot jelent. Mindezek nyomán a japán jegybank a ma véget ért kétnapos monetáris politikai ülésén az idei évi átlagos inflációra vonatkozó előrejelzését 2,5%-ról 3,2%-ra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés