Előfizetői tartalom

Megrántották este a dollárt, a forint is megbillent

Portfolio
A forint a reggeli 389 körülről már délelőtt határozottan erősödni kezdett az euróval szemben, és még a kulcsfontosságú amerikai inflációs adat előtt áttörte a 200 napos mozgóátlagot 386 közelében, aztán a várt alatti inflációs adat mellett is kitartóan erős volt, noha a dollár csak rövid időre esett. Aztán este a dollár erőre kapott, így a forint is visszagyengült. A befektetők egyre inkább arra számítanak, hogy a Fed befejezte a kamatemelési ciklusát, igaz biztosat még nem lehet erről mondani, hiszen jönnek még fontos makroadatok a szeptemberi kamatdöntésig.

2023. augusztus 10. 20:06 Megosztás Megrántották este a dollárt, a forint is megbillent A várt alatti amerikai inflációs adatra csak rövid időre gyengült a dollár, aztán az esti kereskedésben egyelőre nem világos ok miatt erőre kapott, így az euróval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés