Előfizetői tartalom

Enyhül a nyomás az ázsiai devizákon

Portfolio
Az ázsiai devizák kedden enyhe emelkedést mutattak, annak ellenére, hogy az amerikai hozamemelkedés a legtöbb globális devizával szemben felértékelte a dollárt. Mindezt azután, hogy a Fülöp-szigeteki központi bank bejelentette, hogy esetlegesen beavatkozhat a devizapiacon, hogy támogassa valutáját. Thaiföld és Kína központi bankjai szintén intézkedéseket hoztak valutájuk stabilizálására, miután India és Indonézia a múlt héten hasonló lépéseket tett.

Az ázsiai devizák enyhe emelkedést tapasztaltak kedden, annak ellenére, hogy az amerikai hozamok emelkedése erősítette a dollárt a legtöbb globális devizával szemben. Mindez azért következett be, mert a thaiföldi és kínai központi bankok - India és Indonézia múlt heti példáját követve - saját valutáik támogatására tettek intézkedéseket. Az amerikai kincstárjegyek hozama...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés