Előfizetői tartalom

Közel a 32 éves mélypont, mégsem mentik a devizájukat

Portfolio
Erősen gyengülni kezdett a japán jen, de nem látszik, hogy bármit is lépne a kormány: Szuzuki Sunicsi japán pénzügyminiszter szerint a valutaárfolyamokat a piaci erőknek kell meghatározniuk, bár megjegyezte, hogy a hirtelen, drasztikus mozgások nem kívánatosak. Szuzuki megjegyzései nem utaltak arra, hogy azonnali devizapiaci beavatkozásra vonatkozó tervei lennének a gyengülő jen támogatása érdekében, amely az importköltségeket növeli.

A piaci megfigyelőket némileg meglepték Szuzuki megjegyzései, és úgy értelmezték azokat, hogy nem áll szándékában, hogy megakadályozza a dolláronkénti 145 feletti jenárfolyamot. Ennek a szintnek a tavaly szeptemberi átlépése 24 év óta az első jenvásárlási intervenciót váltotta ki Japánban. Egyes elemzők úgy vélik, hogy a japán hatóságok fontolóra vehetik a beavatkozást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés