Előfizetői tartalom

Éles fordulat a forintnál, újra 390 felett az euró

Portfolio
Az EU-pénzek folyósítása körüli bizonytalanság, és a folytatódó MNB-kamatvágással kapcsolatos várakozás nyomás alatt tartotta a forintot a nap első felében a 390-392 közötti sávban az euróval szemben, és az sem segített rajta, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter felvetette az euró előszobájához csatlakozás kérdését, mivel közben közben 16 éves csúcsra ugrott az amerikai 10 éves államkötvény hozama, ami a dollárt féléves csúcsra hajtotta az euróval szemben, borongós nemzetközi hangulatot okozva. Az MNB mai újabb 100 bázispontos kamatcsökkentéséhez társított héja hangvételű délutáni üzenetek kezdetben még erősíteni tudták a forintot 387-ig, de itt éles fordulat történt, mert közben a dollár megint erőre kapott a nemzetközi piacokon. Emiatt a forint kora estére 391-ig visszaesett az euróval szemben.

2023. szeptember 26. 20:51 Nem sokat mozdult este a forint A délután 5 órát követő gyengülés óta nem mozdult nagyot a forint árfolyama, az euróval szemben a 390,9-es szint környékén mozog. 2023. szeptember 26. 17:30 ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái