Előfizetői tartalom

Gyengülésig pofozták a forintot

Portfolio
Erősödéssel kezdte a napot a forint az euróval szemben miután a Financial Times arról számolt be, hogy az Európai Bizottság felszabadíthat 13 milliárd eurónyi kohéziós forrást Magyarország számára. Ezzel nagyjából egyidőben a kormány 5,2 százalékra emelte idei költségvetési hiánycélját. Délután már leginkább az mozgatta meg a devizapiacokat, hogy 2007 óta a legmagasabb szintre ugrottak a 10 éves amerikai kötvények hozamai, amely a feltörekvő devizák ellenében hat.

2023. október 03. 17:04 Megosztás 390 felett az euró Az elmúlt fél órában konkrét hír nélkül esni kezdett a forint: az euró jegyzései 388-ról 390 fölé léptek az imént, így a jelek szerint a folytatódó amerikai kötvényhozam emelkedés (a 10...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés