Visszahúzták kicsit nap végére a forintot
Deviza

Megütötték délután a forintot, de estére lenyugodott

Portfolio
Három hónapos csúcsra erősödött az euró a dollárral szemben 1,10 közelében ma, és ez a forint euróval szembeni árfolyamában is érződik: napok óta gyengült a forint, és tegnap már 380 felett is járt az árfolyam, aztán a mai vártnak megfelelő 75 bázispontos MNB kamatvágás mellett is csak pillanatokra tudott erősödni. A délután második felében aztán megütötték a magyar fizetőeszközt, az euró jegyzései 381-ig lendültek.

Nincs nagy mozgás este

Lenyugodott a nap végére a forint árfolyama, gyakorlatilag nem mozdul a hazai fizetőeszköz, az euróval szemben a 380,7-es szinten áll.

eurhuf231121

Megütötték délután a forintot

A délután második felében, az MNB kamatdöntési sajtótájékoztató vége után, esni kezdett a forint: az euró jegyzései az imént 381-ig ugrottak különösebb hír/bejelentés nélkül. Az euró/dollár továbbra is 1,0950 körül oldalaz, tehát háromhavi csúcs közelében jár a közös európai fizetőeszköz.

hufdu231121

A mai árfolyammozgás arra utal, hogy a forint visszatesztelte a csökkenő felső piros trendvonalat 379 körül, majd elrugaszkodott arról, és a délután második felében a 200 napos mozgóátlag fölé lendült (barna vonal 380-nál).

hufdutech231121

A forint a dollárral szemben 348-ig esett, miután nem tudta meggyőzően áttörni lefelé a 345 körüli támasz szintet.

usdhufdutech23221

Félórát sem tartott a lendület

A forint az MNB kamatdöntése után leszúrt 379,2-ig, de onnan ütemesen visszagyengült, és újra 379,5 felett jár, nem sokkal van már csak a napkezdési szint alatt.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Az első öt perc ígéretes a forintnak

Virág Barnabás jegybanki alelnök múlt heti előzetes jelzéséhez igazodva 75 bázispontot vágott az alapkamaton az MNB. Ez pedig elsőre lendületet adott a forintnak: öt perccel a kamatdöntés után már a nyitó, 379,6-os szint alá szúrt le a forint az euróhoz képest. Az árfolyam most 379,2-nél jár.

forika

Itt a friss kamatdöntés, nincs megállás a jegybanki lazításban

A várakozásoknak megfelelően 75 bázisponttal, 12,25%-ról 11,5%-ra mérsékelte irányadó kamatát a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A kamatcsökkentési tempó akár még hónapokig hasonló lehet.

Tovább a cikkhez

Valamit visszaerősödött a forint

Kora délután, az MNB kamatdöntése előtt a forint némileg visszajött az euróhoz képest: a 380,5 közeli szintről most 379,9 felett oldalazik a magyar deviza.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A dollárhoz képest minimális napon belüli gyengüléssel áll a forint: 347,3-nál mozog az árfolyam, miközben 346,98-nál indult meg a mai piac.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Begyengült 380-ig a forint

Az euróhoz képest egészen 380,48-ig is begyengült a forint kedd délelőtt, de a mozgás még így is csak 0,25 százalékos volt napon belült. Azóta enyhén visszakorrigált az árfolyam, de még mindig 380 felett jár a váltás.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Kritikus szinten billeg a forint az MNB kamatdöntése előtt

A cikk témájával, a magyar gazdaság helyzetéről és a legfontosabb kihívásokról részletesen szó lesz szakmai eseményünkön.

A vártnál jobban süllyedő amerikai inflációs adat múlt kedden nagy ütést vitt be a dollárnak, amelyből azóta sem tudott talpra állni. Sőt: még tovább gyengült, az euró pedig egyre erősebb szintre kapaszkodott, így ma reggelre a folyamat oda jutott, hogy 1,0960-nál háromhavi eurócsúcsot látunk. Ma este 5-kor tart beszédet Berlinben a német pénzügyminisztérium konferenciáján Christine Lagarde EKB-elnök, amelyre érdemes lesz figyelni az euró/dollár kilátásai kapcsán.

eurusdreggtech231121

A dollár esése, és a közép távon árazott Fed kamatcsökkentések rendszerint jót szoktak tenni a feltörekvő piaci devizák között a forintnak is, de most ezt az euróval szemben nem nagyon láttuk, hiszen az utóbbi napokban 375,5 körülről 380-ig gyengült a forint. Ez azt jelenti, hogy éppen addig a 200 napos mozgóátlagig gyengült, amely kritikusan fontos technikai elemzési szempontból. Ha ez alatt sikerül ma maradnia az MNB kamatdöntés nyomán (várhatóan 75 bázispontos vágás következik be 11,5%-ra, a döntést 2-kor ismerjük meg, az indoklást 3-kor), akkor ez afelé mutat, hogy az évek óta nem látott reálkamattal megtámogatva akár tartósabban is a 200 napos mozgóátlag alatt tud maradni a magyar fizetőeszköz.

eurhufreggtech231121

A forint a ma reggeli kereskedésben újra erősödött kicsit 379,4 körülig az euróval szemben, tehát egyelőre az említett technikai szint alatt tudott maradni.

hufregg231121

A dollár esése miatt vele szemben a forint négyhavi csúcsközelben jár 345 körül, de ezt a támasz szintet még nem törte át meggyőzően. Ha sikerül, akkor a 340 körüli hosszú távú emelkedő trendvonalra lesz érdemes figyelni, ami elsőre valószínűleg megállítja a forint menetelését.

usdhufreggtech231121

Címlapkép forrása: Shutterstock

tőzsde
bét
izraeli hadsereg idf izrael stock
Több mint fél éve nem volt ilyen gyenge a forint
v43 szili máv nyugati pályaudvar vonat mozdony vasút utazás saját
autópálya sztráda torlódás
300 ezer szülő csúszhat le a családi adókedvezményről, ha nem figyel
2023. november 29.
Agrárszektor Konferencia 2023
2023. december 5.
Otthonteremtés 2024-ben
2023. december 5.
Property Awards 2023
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
Több mint fél éve nem volt ilyen gyenge a forint