Előfizetői tartalom

Ütik a dollárt a Fed-döntésre, ugrik a forint az EU-pénzes jó hírre

Portfolio
Reggel és kora délután erősödést mutatott a forint, az euróval szembeni jegyzések így megközelítették a 380-as szintet, majd délután volt egy kis visszagyengülés, aztán arra a Portfolio által már beharangozott hírre, hogy az igazságügyi reform jóváhagyása miatt feloldotta az Európai Bizottság a kohéziós források blokkolását és 10,2 milliárd euró válik kifizethetővé több év alatt, megrántották a forintot. Az euró jegyzései 380 alá süllyedtek, aztán este a Fed-döntés hatására a dollár hanyatalni kezdett, ami jót tett a feltörekvő piaci devizák között a forintnak is, így még tovább erősödött.

2023. december 13. 21:39 Megosztás Megrogyott a dollár a Fed-üzenetek hatására Amint külön hírfolyamunkban jeleztük: összességében derűs képet festett az amerikai gazdasági kilátásokról a Fed elnöke, egyértelűen kamatvágásokat vázolt, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés