Előfizetői tartalom

Nagyon elkalapálták a dollárt

Portfolio
A dollár az év utolsó kereskedési napján enyhe emelkedést mutatott, de továbbra is gyengülésben zárja a 2023-as évet, ami két egymást követő év nyeresége után jelent visszaesést. A dollár csökkenése annak tulajdonítható, hogy a piac várakozásai szerint az amerikai jegybank már márciusban kamatcsökkentésbe kezdhet, ami a korábbi agresszív szigorítási ciklus végét jelzi. Az amerikai infláció lassulására utaló gazdasági adatok pedig egyre biztosabbak a befektetők a lazításban és már ezt el is kezdték árazni.

A dollárindex, amely a zöldhasút egy valutakosárhoz méri, pénteken délig 0,12%-kal 101,35-re emelkedett, és ezzel az előző ülésszakban elért öthavi mélypontról emelkedett. A szerény fellendülés ellenére a dollárindex mind a hónap, mind az év egészében 2% feletti veszteséget fog elkönyvelni. Elemzők a dollár gyengülését annak tulajdonítják, hogy az amerikai jegybank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés