Előfizetői tartalom

Épp most dől el a forint sorsa

Portfolio
Az elmúlt napok forintgyengülése után pénteken délelőtt tovább esés alakult ki 384 közelébe az euróval szemben, így a jelek szerint kitört a forint abból a háromszögből, amelyre már keddi elemzésünkben felhívtuk a figyelmet, és ami a tankönyv szerint akár nagyobb forintesést is hozhat. Az egyik kiváltó tényező a mozgás mögött az MNB azon szerdai üzenete lehetett, hogy az eddigi 75 bázispontról felgyorsíthatja a havi kamatvágási tempót 100 bázispontosra, tegnap az Európai Parlamentben született egy kritikus állásfoglalás a magyar jogállamiság helyzetéről, ami nyomást helyez a két másik uniós intézményre, aztán ma reggel Orbán Viktor kormányfő azt üzente, hogy idén a gazdasági növekedés felpörgetése a fő cél, amelyhez a kamatvágások is segíthetnek, miközben egyelőre nem várható további brüsszeli feltételek teljesítése, így zárolva maradhat az EU-pénzek fennmaradó része. A délelőtt második felében, kora délután azonban visszaerősödött a forint, az euró jegyzései 383 alá buktak.

2024. január 19. 16:45 Megosztás 382 Délután 382 körül stabilizálódott az euró/forint kurzus. EUR/HUF árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés