Előfizetői tartalom

Háromhavi mélypontra ütötték a forintot!

Portfolio
A keddi kereskedésben ismét esett a forint, és a délutáni-kora esti órákban euró jegyzése 386 fölé lendült, így egyértelműen kitört az árfolyam abból a háromszögből, amelyre napok óta felhívtuk a figyelmet, és egyúttal új háromhavi mélypontra esett a forint. Az esésben az élénkülő magyar jegybanki kamatvágási várakozások mellett annak is szerepe lehet, hogy amint a Portfolio megírta: a kormány a vállalati és lakossági hitelek referenciakamatában változtatást mérlegel, amire már tegnap gyorsan reagált az S&P hitelminősítő. Emellett az is hozzájárulhatott a forint eséséhez, hogy az ukrajnai támogatási program körül is komoly feszültségek húzódnak, amelyek akár a Magyarországgal szembeni 7-es cikk szerinti jogállamisági eljárásban a továbblépéshez is elvezethetnek. Közben belendült a dollár a nemzetközi piacokon, ami szintén kedvezőtlen most a forintnak, akárcsak a többi régiós devizának.

2024. január 23. 21:43 Megosztás Lassú erősödés Úgy néz ki, egyelőre kitart a forint 7 óra óta megfigyelhető, enyhe erősödése: jelenleg 386,16 az euróárfolyam. Fantasztikus teljesítménynek ugyanakkor ez aligha nevezhető a nap egészét nézve:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés