Előfizetői tartalom

Meglódult a dollár Jerome Powell szavaira

Portfolio
Az, hogy letett a kormány a hitelek referenciakamatának megváltoztatásáról, illetve a vártnál kisebb kamatemelést hajtott végre az MNB kedd reggel óta jelentős forinterősödést váltott ki. Erre tett még rá egy lapáttal szerdán a holnapi EU-csúccsal kapcsolatos híráramlás, amely azt sugallta, hogy a súlyos feszültségek mellett lehet közeledés a magyar kormány és a többi tagállam között az ukrajnai csomag ügyében, igaz ma estig még nem volt konkrét megállapodás. Mindezek nyomán, és a dollár nemzetközi piaci gyengülése mellett a forint szerda kora estére 384 alá bukott az euróval, illetve 353 körülig a dollárral szemben. Ma este megtörtént a Fed kamatemelése, ami eddig nem hozott nagy mozgást, de Jerome Powell hamarosan kezdődő sajtótájékoztatója változtathat ezen.

2024. január 31. 21:05 Megosztás Újra erősödik a dollár A jegybankelnök óvatos szavait követően újra fellendült a dollár árfolyama, de csak korlátozott mozgás tapasztalható. EUR/USD árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés