Előfizetői tartalom

Éles fordulat a forintnál az egyéves mélypont után

Portfolio
Kedden délelőtt 396,3-ig, új egyéves mélypontra esett a forint az euróval szemben azután, hogy a KSH megerősítette: tényleg megállt a magyar gazdaság növekedése a tavalyi negyedik negyedévben. A délutáni kereskedésben előbb kismértékben, aztán hullámszerűen erősödött a forint, amiben egy vártnál gyengébb amerikai makroadatnak is volt hatása. A délután második felére nagyon meglódult a forint: az euró jegyzései 394 alá buktak. Közben érdekes, hogy az állampapírok másodpiacán nem volt érdemi hozamváltozás az egyéves mélypontra bukó forint mellett sem.

2024. március 05. 17:03 Megosztás Elbúcsúzhatunk a 4%-os idei GDP-növekedéstől: vannak, akik a felére számítanak A tavalyi évet a mezőgazdaság kiváló teljesítménye mentette meg a még nagyobb gazdasági visszaeséstől, és azzal, hogy a negyedik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés