Előfizetői tartalom

Kritikus időszak jön a forint számára, karnyújtásnyira a 400-as euró!

Portfolio
Kedden a brüsszeli hírekre tovább folytatódik a forint mélyrepülése: az euróval szemben már a 398-as szinten felett áll a jegyzés, így már csak egy karnyújtásnyira van a kritikus 400-as szint. Ráadásul most több tényező együttese is hozzájárulhat a további gyengüléshez. Éppen ezért megnéztük, hogy mi jöhet abban az esetben, ha az euró jegyzése átlépi a 400-as szintet.

Újabb mélyponton a forint

Az EUR/HUF kurzusa már áttörte a 398-as szintet is, ami új egyéves mélypontot jelent az euró-forint esetében.

gyengülés

A mostani hirtelen gyengülés hátterében az áll, hogy az Európai Parlament jogi szakbizottsága beperli az Európai Bizottságot a Magyarországnak még tavaly felszabadított, több mint 10 milliárd eurós kohéziós forrás felszabadítása miatt. Az elinduló pernek elhúzódó hatásai lehetnek a magyar EU-s pénzek folyósítására, ez pedig a forint árfolyamára is negatív hatással lehet, már rövid távon is.

Emellett a dollár is erősödni kezdett a vártnál rosszabb amerikai inflációs adatra, feltörekvő piaci deviza révén pedig a forintnak is árt a zöldhasú erősödése.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés