Előfizetői tartalom

Nagyon vonzza a forint árfolyamát a 400-as euró

Portfolio
Kedd reggel esni kezdett a forint az euróval szemben, miután kiderült, hogy az Európai Parlament jogi szakbizottsága beperli az Európai Bizottságot azért, mert tavaly karácsony előtt felszabadított 10,2 milliárd euró kohéziós forrást Magyarországnak. Az elinduló pernek elhúzódó hatásai lehetnek a magyar EU-s pénzek folyósítására, ez pedig a forint árfolyamára is negatív hatással van, már rövid távon is. A forintra nehezedő nyomás nem csökkent a keddi kereskedés későbbi szakaszában, melynek nyomán hajszálra került az euróval szembeni kurzus a 400-as szinttől.

2024. március 12. 21:47 Megosztás 399 alá kúszott az euró-forint A késő esti órákra az illikvid kereskedésben a 399-es szint alá süllyedtek óvatosan a forint euróval szembeni jegyzései. Nagy fellélegzésről nem beszélhetünk, napon belül több...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés