Előfizetői tartalom

Tökéletes viharba került a forint

Portfolio
Alapvetően a magyar kormány és a jegybank közötti ellentét felerősödése áll a forint elmúlt időszakban látott gyengülése mögött, az ugyanis elbizonytalanítja a befektetőket - olvasható a Reuters hírügynökség elemzésében, amely azok után született, hogy a hazai fizetőeszköz euróval szembeni árfolyama megközelítette a 400-as szintet.

A hírügynökség azzal kezdi kedd este megjelent írását, hogy a Magyra Nemzeti Bank még erősebben nekiment a kormány jegybanktörvény módosító javaslatának. A jegybank érvelése szerint ez ugyanis alááshatja a központi bank függetlenségét. Kapcsolódó cikkünk 2024. 03. 12. Megszólalt az MNB: sérülhet a jegybank függetlensége, romolhat a pénzügyi stabilitás Az újabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés