Portfolio signature

Most dől el a forint sorsa – Visszatérhet a 400-as euró?

Kedd délután ismerhetjük meg a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntését. A februári 100 bázispontos vágás, valamint az elmúlt hetek forintgyengülése után azonban ezúttal aligha kerül majd sor egy ekkora vágásra. A kamatdöntést követően pedig Virág Barnabás szavai is vethetnek nagyobb hullámokat a forint piacán. Éppen ezért megnéztük, hogy merre mozdulhat a forint a következő napokban.

Meglehetősen nagy utat járt be az elmúlt hetekben a forint. Márciusban már közel 400 forintot is kellett adni egy euróért, múlt hét elején azonban jelentősen vissza tudott erősödni a magyar deviza, egészen a 392-es szint közelébe, a dollár erősödése miatt azonban meglehetősen rövid életű volt a mostani erősödési hullám.

eurhuf03255

Nagyobb elmozdulásokat a keddi napot hozhat a magyar fizetőeszköz piacán, ugyanis kiderül, hogy mekkora mértékben csökkenti majd az alapkamatot az MNB. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint a februári 100 után kedden 75 bázisponttal fogja csökkenteni az alapkamatot a jegybank, így 8,25 százalékra mérséklődhet az irányadó ráta.

A lazítás körüli bizonytalanság pedig ugyan elbizonytalanította a szakértőket az elmúlt napokban, abban azonban teljes az egyetértés, hogy

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés