Portfolio signature

Eljött a régóta várt fordulat a forint piacán – Végre fellélegezhetünk?

Portfolio
Év eleje óta erős gyengülő trendben volt a forint, szerdán azonban fontos szintet szakított le az EUR/HUF jegyzése, ezzel pedig megtört a január óta tartó trend. Éppen ezért megnéztük, hogy meddig erősödhet még a forint. De mennyire lehet tartós a mostani erősödés? Végre fellélegezhetünk?
Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Megtörtént a trendtörés

Január elejétől egészen szerdáig egy gyengülő trendben mozgott az EUR/HUF jegyzése, amely során a 377-es szintekről egészen a 400-as szintig gyengült a magyar deviza az euróval szemben. A trendtörést követően pedig már a 393-as szint alá is benézett a jegyzés, ami

kéthetes csúcsot jelent az euróval szemben.

eurhuftrend0403

Amellett, hogy a 400-as szint egy erős lélektani határ az EUR/HUF esetében, a magyar deviza erősödését segítette az is, hogy a márciusi kamatdöntést követően Virág Barnabás MNB-alelnök elmondta, hogy év közepére 6,5-7% körüli szintre csökkenhet az alapkamat, ami azt jelenti, hogy a jegybank kisebb kamatvágásokra áll át, várhatóan 50 bázispontra.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Minek köszönhető a trendforduló?
  • Meddig erősödhet még a forint?

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés