Portfolio signature

Amerikából kaphat gyomrost a forint, nagy mozgás jöhet

Alaposan átírta a korábbi kamatcsökkentéssel kapcsolatos várakozásokat a szerdai vártnál magasabb amerikai inflációs adat, ez pedig a tőzsdék mellett a devizapiacra, így pedig a forintra is komoly hatással lehet a következő időszakban, a dollár-forint grafikonján ráadásul most egy érdekes technikai alakzat is megfigyelhető, ami alapján hamarosan nagyobb elmozdulásra lehet számítani.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

Máris átírta a várakozásokat az amerikai infláció

Szerdán meglepően magas inflációs adat érkezett az Egyesült Államokból: a fogyasztói árindex mellett a maginfláció is meghaladta az elemzői várakozásokat, ami egy újabb jele annak, hogy a dezinfláció kissé elakadt az elmúlt hónapokban, miközben továbbra is meglehetősen erős adatok érkeznek az amerikai gazdaságából.

Az elmúlt hetekben a Fed tisztviselőinek meglehetősen felemás nyilatkozatai már kikezdték a június kamatvágással kapcsolatos várakozásokat, a friss adatközlés pedig gyakorlatilag megsemmisítette azt:

Jelenleg 80 százalék feletti az esélye annak a piaci szereplők szerint, hogy júniusban nem lesz kamatcsökkentés, noha az adat közlése előtt még a többség csökkentést várt. Ezen felül pedig mindössze decemberben várnak még egy vágást.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés