Portfolio signature

Egyre nagyobb bajban a forint - Mi történik?

Portfolio
Pénteken a negatív nemzetközi hangulat következtében a dollárral szemben féléves mélypontra zuhant a forint, ezt követően pedig hétfőn már a zöldhasú mellett az euróval szemben is erősen gyengülni kezdett a hazai fizetőeszköz annak ellenére, hogy kezdenek megnyugodni a piaci szereplők az elmúlt napok eseményeit követően. A mostani gyengülés során ráadásul már fontos szinteket is áttört az euró a forinttal szemben, éppen ezért megnéztük, hogy milyenek a hazai fizetőeszköz kilátásai a jelenlegi helyzetben.
Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

Gyengül a forint

Hiába a nemzetközi hangulat javulása, kedd délutánra már a 394-es szintet is átlépte az euró-forint árfolyama azt követően, hogy rövid idő alatt két fontos szintet is áttört a jegyzés.

eurhuf0415

Ahogy azt a bevezetőben már említettük, az izraeli események nagyban befolyásolták a nemzetközi hangulatot az előző hét végén, emellett azonban volt még két fontos esemény is, ami keresztbe tett a forintnak:

Az első a múlt hét szerdai, vártnál erősebb amerikai inflációs adat volt, amely következtében gyakorlatilag megsemmisültek a júniusi kamatvágással kapcsolatos várakozások.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés