Háromhavi csúcsra ugrott a forint, kritikus szintnél az árfolyam
Deviza

Háromhavi csúcsra ugrott a forint, kritikus szintnél az árfolyam

Portfolio
A vártnál sokkal nagyobb cseh inflációemelkedés háromhavi csúcsra húzta hétfőn a koronát az euróval szemben, és ez a többi régiós devizánál is mérsékelt erősödést váltott ki, ami a forint esetén elég volt ahhoz, hogy szintén új háromhavi csúcsra érjen a közös európai fizetőeszközzel szemben. Ezzel egyúttal egy kritikusan fontos technikai szintet is megközelített az árfolyam, így érdemes lesz nézni, hogy a szerdai amerikai inflációs adat előtt ezt sikerül-e letörnie, vagy megáll a menetelés a forintnál.

A piaci konszenzus alapján várt 2,4% helyett 2,9%-ra ugrott áprilisban a cseh éves infláció, a havi drágulás üteme is 0,7% lett a várt 0,3% helyett, így a korona a vártnál kisebb további jegybanki kamatvágásokra számító hangulatban 0,6%-kal több, mint háromhavi csúcsra ért az euróval szemben 24,75 körül.

Ez a többi régiós devizát is húzni kezdte, így a lengyel zloty 0,4%-kal, a forint 0,3%-kal erősödött péntek estéhez képest hétfő estére. Utóbbi esetén ez 386,5 körüli szintet jelent az euróval szemben, azaz új háromhavi csúcsra araszolt a forint.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Amint az alábbi ábrán berajzoltuk: a 386,5-ös zóna nagyon fontos technikai elemzési szempontból, mert 386,2-nél húzódik a 200 napos mozgóátlag, illetve a 386-386,5-ös zóna támasz zónának is számít. Emellett amint alul bekarikáztuk: a napos RSI 32-es értéke a relatív túladottságot jelző 30-as szint közelébe ért. Ezek afelé mutatnak rövid távon, hogy megállhat a forint két hete tartó lassú felértékelődése, illetve korrekció is jöhet. A szerda délutáni amerikai inflációs adatok előtt világszerte jellemzően kiváró hangulat várható a befektetőktől, korlátozott mozgásokkal, ez is afelé mutat, hogy a forint menetelése megállhat.

eurhufdutech240513

A forint a dollárral szemben az elmúlt napokban az erősödés irányába ki tudott lépni a berajzolt emelkedő trendcsatornából, és ma már el is érte a 200 napos mozgóátlagot a dollárral szemben 358 közelében, amelyről elsőre vissza is kezdett pattanni. A 37-es napos RSI itt is azt jelzi, hogy kezd relatív túladottá válni a devizapár, azaz túlvetté válni a forint. A 200 napos mozgóátlag, illetve az amerikai inflációs adatra várakozás itt is hozhat megálljt a forint menetelésében.

usdhufdutech240513

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kasza Elliott-tal

Hormel Foods - kereskedés

Már nem emlékszem, hogy miért figyeltem fel rá, de kb. két hónapja követem. Egy igazi osztalék arisztokrata, 58 éve emel és fizet folyamatosan, de a hozama nem túl magas. Annyi biztos, hogy a ch

Ricardo

Egy kritika kritikája

Az osztrák közgazdasági iskola kritikája szerint a monetaristák tévesen egy mechanisztikus mennyiségi pénzelméletet fogadnak el, ami a pénz semlegességén, a mikro- és makrogazdaság merev elk

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyik napról a másikra felsorakozott a kínai hadsereg – Nyakunkon a következő nagy háború?
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
forint készpénz bankjegy