Előfizetői tartalom

Engedélyezték a gigaüzletet az acéliparban

Portfolio
A Thyssenkrupp bejelentette, hogy felügyelőbizottsága engedélyezte az acélrészleg 20 százalékának eladását Daniel Kretinsky cseh milliárdos részére. A német iparvállalat tájékoztatása szerint Siegfried Russwurm, a testület elnöke extra szavazattal járult hozzá a döntéshez, amely egy patthelyzetet oldott fel. Ez a lépés összhangban van a német vállalati irányítási jogszabályokkal.

A vállalat közleménye szerint a szakszervezetek vezetői, akik az igazgatótanács nem ügyvezető tagjainak felét képviselik, korábban aggodalmukat fejezték ki az ügylet kapcsán. Kiemelték, hogy csak akkor támogatják az eladást, ha írásbeli garanciákat kapnak a munkahelyek és telephelyek biztonságát illetően. A cég még áprilisban jelentette be, hogy eladják a részesedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés