Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb nyomás alatt az olajcégek

Portfolio
A Rockefeller-örökösök pénzt és energiát nem kímélve indítottak már több mint 30 pert az Egyesült Államokban a fosszilis tüzelőanyag-ipar, különösen az Exxon ellen, hogy rávegyék őket a klímavédelmi szempontok figyelembevételére, miközben a család saját történelmi összeköttetéseit is felhasználják e harcban - számolt be róla a Világgazdaság.

A Rockefeller család örökösei, nem kímélve sem pénzt, sem energiát, intenzív harcot folytatnak azért, hogy rávegyék az olajipart a klímavédelmi szempontok figyelembevételére. Az Egyesült Államokban több mint harminc peres ügyet finanszíroznak a fosszilis tüzelőanyag-ipar ellen, melyek mindegyikében az Exxon Mobil Corporation szerepel alperesként. Miranda Kaiser, a Rockefeller-vagyon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés