Portfolio signature

Mégis mitől lett már megint ilyen gyenge a forint?

Néhány napja már írtunk arról, hogy fordulat következhet a forint piacán azt követően, hogy a hét elején négyhavi csúcson volt a hazai fizetőeszköz a vezető devizákkal szemben. Ez a fordulat végül kedden jött el, azóta pedig rohamtempóban gyengül a magyar deviza. Megnéztük, hogy mi áll a forint mostani hirtelen gyengülése mögött, valamint azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy meddig tarthat még a gyengülés.
Következő befektetői klubunkon a forint kilátásai kerülnek terítékre. Signature előfizetőink számára a részvétel ingyenes. Még több információ:

Megállás nélkül gyengül a forint

Kedd délelőtt még az euróval és a dollárral szemben is négyhavi csúcson volt a forint, ezt követően azonban erős fordulat következett: Az euróval szemben azóta már közel 2, a dollárral szemben pedig közel 2,5 százalékot gyengült a forint.

eurhuf0530 (2)
usdhuf0530 (2)

A forint ráadásul nem csak az euróhoz és a dollárhoz képest, de a régiós devizákhoz képest is nagyobbat gyengült: a lengyel zlotyval szemben kedd óta 1, a cseh koronával szemben pedig 1,4 százalékot.

plnhuf0530

Mi áll a gyengülés hátterében?

A mostani gyengülés hátterében egyaránt állnak külső és belső tényezők is:

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mi áll a forint gyengülésének hátterében?
  • Meddig gyengülhet még a hazai fizetőeszköz?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés