Előfizetői tartalom

Hogy reagál a forint az amerikai kamatdöntésre?

Portfolio
Ma délután a forint az amerikai inflációs adat érkezése után jelentősen erősödni kezdett, főként a dollárral szemben, délután azonban visszafordult. Meglepetésre az elemzői várakozások alatt alakult az amerikai infláció - az előző havi 3,4%-ról 3,3%-ra csökkent, míg a maginfláció 3,6%-ról 3,4%-ra. Ez már egyértelmű jelzés lehet a Fednek, hogy a jelenlegi kamatszintekről elkezdje csökkenteni a kamatokat a következő hónapokban. A jegybankelnök Jerome Powell a kamatdöntést követően jelezte, hogy idén már csak egy vágás várható. Következő előfizetői klubunkon részletesen szó lesz arról, mi várhat a forintra és a devizapiacokra.

2024. június 12. 21:03 Megosztás Nem volt nagy hatás Nem vetett nagy hullámokat a mai kamatdöntés és Jerome Powell szavai sem a devizapiacon, mindössze kisebb erősödést láthatunk a dollártól azt követően, hogy a jegybankelnökjelezte, hogy idén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés