FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Portfolio signature

Elhozhatja a fordulatot a forint piacán az MNB döntése?

Portfolio
Az elmúlt napokban nagyon közel került a forint ahhoz, hogy tavaly március után először ismét átlépje a 400-at az euró jegyzése. A magyar fizetőeszköz júniusban látott gyengülése pedig az MNB döntéshozóit is óvatosságra intheti, ezt árazzák most a piaci szereplők is. Éppen ezért megnéztük, hogy mi mozgatja most a forint árfolyamát, valamint azt is, hogy merre mozdulhat a forint a következő napokban. Következő előfizetői klubunkon részletesen szó lesz arról, mi várhat a forintra és a devizapiacokra. 

Levegőhöz jutott a forint

Május végén már 383 alatt is volt az euró-forint árfolyam, azóta azonban közel 16 egységet gyengült a magyar fizetőeszköz, hétfő reggel már a 399-es szint közelében mozgott az EUR/HUF jegyzése, ezt követően azonban jött a fordulat, délutánra pedig már egészen 396-os szintekig vissza tudott kapaszkodni a forint az euróval szemben.

eurhuf0617

Hasonló mozgásokat láthatunk a dollár-forint esetében is: a pénteki mélyponton már a 374-es szintek közelében mozgott az USD/HUF kurzusa, amire egészen tavaly október óta nem volt példa.

Ezt követően azonban hétfő délutánra már a 370-es szintet is leszakította a jegyzést, a gyengülés azonban még így is jelentős a május végén elért 351-es mélyponthoz képest.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés