Előfizetői tartalom

Bezárult a kapu Spanyolország előtt - Ideges a piac

Portfolio
Meglepően őszinte és egyúttal pesszimista kijelentést tett ma a spanyol pénzügyminiszter, mivel úgy fogalmazott, hogy a magas állampapír hozamok miatt az ország gyakorlatilag kiszorult az állampapírpiacról. A kijelentés tovább borzolta a befektetők idegeit, akik az elmúlt hetekben egyre inkább tartottak attól, hogy az eurózóna negyedik legnagyobb gazdasága is külföldi mentőcsomagra szorul részben a súlyos bankrendszeri problémák, részben a makrogazdaság romló kilátásai miatt.

Cristobal Montoro ma reggel egy rádiónyilatkozatban úgy fogalmazott, hogy a nagyon magasra emelkedett országkockázati prémium miatt Spanyolország számára "nincs nyitott ajtó" a kötvénypiacokon, az ország gyakorlatilag korlátokba ütközik a lejáró adóssága piaci finanszírozásában - tudósított a Reuters. A spanyol 10 éves kötvényhozam némethez viszonyított felára ma már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés