Előfizetői tartalom

Borbély: a nyugati adósságválság is segíti a jó magyar aukciókat

Portfolio
Nemcsak a magán-nyugdíjpénztári vagyonnal csökkenhet idén az államadósság, hanem a szigorú költségvetési politika is 1-1,5 százalékponttal mérsékli a GDP-arányos államadósságot - jelezte ma reggel a Kossuth Rádió műsorában Borbély László András. Az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese a legutóbbi államkötvény aukciók sikere kapcsán megjegyezte: amögött jelentős mértékű külföldi vásárlások is meghúzódtak (összesen 66 milliárd forinttal nőtt aznap a kezükben lévő kötvényállomány) és a mozgatórugó szavai szerint az, hogy a portugál és spanyol államadósság miatti aggodalmak a magyar papírokba terelnek bizonyos befektetői köröket.

Borbély szerint a Széll Kálmán Terv és a konvergenciaprogram a fő oka annak, hogy egyelőre bizakodnak a befektetők a magyar gazdasági kilátások és az államadósság finanszírozhatóságával kapcsolatban, de megjegyezte, hogy a "nagy áttörést" majd a 2012-es költségvetés benyújtása válthatja ki, abban látszik majd az, hogy a kormány valóban tartósan elkötelezett a szigorú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés