Előfizetői tartalom

Brutálisan sok vevőt hozott a Mikulás a mai magyar aukción

Portfolio
Egymilliárd forint híján példátlan vételi érdeklődést hozott a mai 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukció, hiszen az Államadósság Kezelő Központ által mára 50 milliárd forintos kerettel meghirdetett kibocsátásra 245,8 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Az ezredforduló óta csak egyszer, 2009 júliusában volt ennél nagyobb tolongás a 12 hónapos aukciók történetében. A mai hatalmas vételi érdeklődésben bizonyára szerepe volt annak, hogy rövidesen lejár majd egy 12 hónapos DKJ, azaz a felszabaduló likviditásra számítva már most sokan vehettek a mai kibocsátásból. Egy másik mai magyar aukción is erős vételi érdeklődés mutatkozott.

Az adósságkezelő a hatalmas vételi érdeklődést látva 25 milliárddal 75 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét. A csaknem ötszörös aukciós lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 5,78% és 5,85% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 5,81%-os lett. A nagy vételi érdeklődés hozammérséklő hatása miatt ez 7 bázisponttal alacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés