Előfizetői tartalom

Esnek a spanyol és olasz hozamok Monti javaslata után

Portfolio
Miután tegnap este Mario Monti olasz kormányfő hivatalosan is javasolta, hogy az eurózóna válságkezelő alapjai a hozamok leszorítása érdekében fontolják meg a nyomás alatt lévő periféria országok állampapír vásárlását, ma intenzív hozamcsökkenés mutatkozik például a spanyol és olasz kötvények körében. Ebben persze a ma esti amerikai kamatdöntés miatti általánosan is pozitív befektetői légkörnek is szerepe van.

Kapcsolódó cikkünk2012.06.20G20 az EU-ról: Nem baj, ha soká tart, csak jól csináljákA mexikói G-20 csúcstalálkozó egyik leginkább konkrét és piaci szempontból is lényeges jelzését tegnap este Mario Monti olasz kormányfő fogalmazta meg, aki azt javasolta, hogy az euróövezeti mentőalapok (EFSF, ESM) vásárolhassanak magas hozamú euróövezeti állampapírokat. Ez nem került...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés