A banki alkalmazások kétharmada veszélyes egy friss kutatás szerint

2019. június 12. 09:03    
nyomtatás
 
A legtöbb amerikai banki alkalmazásnak olyan biztonsági hiányosságai vannak, amelyek miatt veszélybe kerülhetnek az ügyfelek adatai - derítette ki a Zimperium kiberbiztonsági vállalat.


A banki alkalmazások több mint fele osztja meg ügyfeleinek adatait legalább egy hirdetővel, de még az is előfordul, hogy néhány pénzintézet a Githubon megtalálható nyílt forráskódú szoftverből fejlesztett saját alkalmazást. Mások egyszerűen csak nem aktualizálják alkalmazásuk biztonsági felkészültségét a legújabb fenyegetéseknek megfelelően - derül ki a TechCrunch-csal megosztott adatokból.

A legrosszabbul szereplő alkalmazás 82-es szintű biztonsági kockázatot jelent a Zimperium értékelése szerint egy 100-as skálán; ez az app titkosítatlan http-csatlakozáson keresztül továbbította ügyfelei adatait, nem biztonságosan tárolja az ügyféladatokat, sőt, még egy 2015-ös bug miatt is sérülékeny.

A kiberbiztonsági cég felhívja a figyelmet arra, hogy az androidos banki alkalmazások felhasználói folyamatosan malware-hadjáratok támadása alatt állnak, gyakoriak az olyan kamu alkalmazások, melyek lemásolják egy-egy bank arculatás, majd ellopják az ügyfél adatait.

A Zimperium nem nevezte meg az elemzésben résztvevő alkalmazásokat és bankjaikat.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium