A Deutsche Bankot már csak "Trump bankként" emlegetik

2018. január 11. 10:11    
nyomtatás
 
2015-ben bírságot kapott pár pénzintézet, amiért a londoni bankközi kamatokat, a Libort manipulálták. A Trump-kormány most három év haladékot adott az érintetteknek, csak ezután kell megszüntetniük nyugdíjalap-kezelési tevékenységüket, a politikus bírálói viszont összemossák az engedményt azzal, hogy az elnök ügyfél az egyik érintett pénzintézetnél, a Deutsche Banknál.

Kereskedés Deutsche Bank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Öt nagy amerikai bank kapott három év haladékot a Trump-kormánytól, melyeket a Libor-manipulációs botrány miatt eltiltottak a nyugdíjalapok és az egyéni nyugdíjszámlák kezelésétől. Az egyik ezek közül a Deutsche Bank, a legnagyobb német pénzintézet volt.

A USA Today azt próbálja sejtetni az olvasóval, hogy a Deutsche Bank azért kapott haladékot, mert Donald Trumpnak mintegy 300 millió dollárt hiteleztek korábban, holott vélhetően ennek nem sok köze van az Egyesült Államok munkaügyi hivatalának döntéséhez. A pénzintézetet a tudósítás címében egyszerűen csak "Trump-bankként" emlegetik.

A haladék ötletét eredetileg a 2015-ben kiszabott büntetésre az Obama-kormány találta ki, ők eredetileg öt éves türelmi időt akartak adni az érintett pénzintézeteknek. Trumpék végül mindössze három év mellett döntöttek, a Deutsche Bankon kívül a JP Morgan, a Barclays, a UBS és a Citigroup is haladékot kapott.

A Deutsche Bankot egyébként vizsgálja Robert Mueller különleges ügyész csapata is, akik az elnök és csapatának vélt orosz kapcsolatait hivatottak kideríteni.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium