A német kormány gigabankot hozna létre

MTI, Portfolio
2019. június 7. 08:22    
nyomtatás
 
A német kormány egy európai "pénzügyi nagyágyú" létrehozása érdekében tanulmányozza a Commerzbank és a holland ING Group összeolvadásának a lehetőségét - számolt be a Bloomberg a helyzetet jól ismerő forrásokra hivatkozva.

Kereskedés Commerzbank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A hírügynökség azt írta, hogy a kérdésről májusban már egyeztetett Berlinben Wopke Hoekstra holland pénzügyminiszter és Jörg Kukies német pénzügyminiszter-helyettes. Az idézett források szerint Berlin azt szeretné, ha az új bank székhelye Németországban lenne.

A német államnak 15,5 százalékos részesedése van a Commerzbankban és ezzel a bank legnagyobb részvényese.

Már régóta szó volt arról, hogy a két legnagyobb német bank, a Deutsche Bank és a Commerzbank összeolvad, azonban megfeneklettek a tárgyalások a felek között. A két bank április végi bejelentése szerint alapos elemzés után nyilvánvalóvá vált, hogy az egyesülés sem a bankok részvényeseinek, sem más érintettjeinek nem állna érdekében, így befejezik a tárgyalásokat.

Miután a Deutsche Bankkal folytatott összeolvadási tárgyalások dugába dőltek, két komoly érdeklődő is megjelent a Commerzbanknál, mindketten tanácsadó cégeket is felfogadtak már. A Commerzbank és az ING nem kommentálta a Bloomberg jelentését.

Az ING és az UniCredit is jelentős német érdekeltséggel rendelkezik már most is, ezek számára különösen a Commerzbank erős német kis- és középvállalati ügyfélköre lehet érdekes, amely egyébként a német gazdaság gerincét jelenti.


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium