Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között

2018. április 17. 14:48    
nyomtatás
 
Bejelentették az Intesa Sanpaolo és az Intrum között annak a stratégiai megállapodásnak a létrejöttét, amelyről délelőtt mi is beszámoltunk. Az Intesa árfolyama az UniCredithez hasonlóan 1,8%-os emelkedést mutat az olasz tőzsdén.

2018.04.17 08:50 Nagy üzlet készül a CIB anyabankja és az Intrum Justitia között

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A megállapodás lényege:
  • Létrehoznak egy közös követeléskezelő társaságot Olaszországban közel 40 milliárd eurós portfólióval, ennek 51%-a az Intrum, 49%-a pedig az Intesa Sanpaolo tulajdonában lesz. A 10 évre szóló szerződés alapján közösen kezelik az olasz bankcsoport rossz hiteleit a piaci sztenderdeknek megfelelő kondíciókkal. Közel 1000 alkalmazottat, ebből 600 banki munkatársat foglalkoztatnának.
  • Értékpapírosításra és értékesítésre kerül az Intesa bruttó 10,8 milliárd eurónyi nem teljesítő hitelportfóliója, ennek záró dátuma 2018 novemberében várható. Kétfelé bontják a portfóliót: a Senior Tranche-t jelentő 60%-os részt vezető bankok egy csoportja jegyezheti le, a Junior és Mezzazine Tranche besorolású maradék 40%-ot egy erre létrehozott új társaság (az Intrum és más befektetők részvételével) 51%-ban, az Intesa Sanpaolo pedig 49%-ban jegyzi le.

A kétféle tranzakció közül az előbbi 0,5, az utóbbi pedig 3,1 milliárd euró értékű. A lépések segítik az Intesa Sanpaolo 2018-2021-es üzleti tervének megvalósítását, és hatásukra
  • a nem teljesítő hitelek aránya a banknál a 2017 végi 11,9%-ról 9,6%-ra csökken,
  • a bank úgy értékesíti jelentős nem teljesítő állományát, hogy annak nincs rendkívüli költsége a részvényesek számára,
  • a konszolidált eredményben 400 millió eurónyi tőkenyereségként jelenik meg a tranzakció,
  • sikerül teljesíteni a felügyeleti elvárásokat a nem teljesítő kitettség csökkentésére,
  • az Intesa követeléskezelési tevékenysége egy specializált nemzetközi szereplő széleskörű tapasztalataival gazdagodik.

Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium